Bekijk hieronder onze veelgestelde vragen. Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact met ons op, we helpen je graag!
Neem contact met ons op!FAQ
Veelgestelde vragen
Beschikt Get Work over keurmerken en garanties?
Uitzendbureau Get Work is lid van de NBBU, de brancheorganisatie voor uitzendbureaus. Uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de NBBU voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van administratie en organisatie. De intercedenten van Get Work zijn goed opgeleid, efficiënt en professioneel. Ook worden ze constant bijgeschoold. Als NBBU-lid beschikken we over het SNA-keurmerk, een garantie dat we aan alle financiële en administratieve criteria voldoen. NBBU-leden die niet aan deze wettelijke eisen voldoen worden geroyeerd. Je weet dus zeker dat je met een betrouwbare partner samenwerkt. Tevens is Get Work ook gecertificeerde VCU organisatie. VCU is de Veiligheids Checklist Uitzendbureaus. Periodiek vindt er een toetsing plaats in de vorm van audits door een gecertificeerde organisatie. Er wordt o.a. getoetst volgens criteria zoals deze zijn vastgelegd in de VCU-checklist: • Veiligheids- en gezondheidsorganisatie en beleid • Selectie, gegevens- en documentenbeheer van de flexwerker • Voorlichting en instructie aan flexwerkers
Hoe ben ik verzekerd dat premies en loonbelasting worden afgedragen?
Voor u als opdrachtgever is dit van groot belang. Immers, indien dit niet wordt gedaan door de uitzendorganisatie, blijft u als opdrachtgever aansprakelijk. Get Work is een betrouwbare uitzendonderneming en als zodanig aangesloten bij de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) en de SFT (Stichting Financiële Toetsing) deze laatste toetst of premies en loonbelasting correct en tijdig worden afgedragen. Via de website van SFT (www.sft.nl) kunt u dit op elk gewenst moment opvragen en sluit u ketenaansprakelijkheid risico uit.
Hoe gaat Get Work om met gelijke behandeling van kandidaten?
De bedrijfsvoering van Get Work is erop gericht op werkzoekenden een eerlijke kans te geven. Lees hier (link naar antidiscriminatiebeleid) meer over ons anti-discriminatiebeleid.
Hoe werkt de verloning van uitzendkrachten?
Get Work werkt met een online systeem voor urenregistratie. Dit is Afas of Flexportal. U ontvangt hiervoor een inlog. De uitzendkracht vult de gewerkte uren in en u controleert ze en keurt ze goed. Wij zorgen wekelijks voor de correcte uitbetaling van het loon.
Hoeveel vakantiedagen bouw ik op?
Bij elke volledig gewerkte werkmaand heb je recht op 16 2/3 uur vakantie of een evenredig deel daarvan. Als je in fase 1 of 2 werkt en fulltime hebt gewerkt, dan bouw je twee dagen op per volledig gewerkte maand.
Als je minder werkt, dan in je opbouw in verhouding met wat je gewerkt hebt in die periode. Als je in fase 3 of 4 werkt, dan heb je recht op 24 vakantiedagen per jaar. Er wordt dan niet meer gewerkt met een reservering.
Niet tevreden over onze dienstverlening?
Klachten voorkomen we liever door ons werk goed te doen. Maar als er toch klachten zijn, dan nemen we die serieus. We nemen een klacht altijd in behandeling.
Neem in eerste instantie contact op met de vestiging waarover de klacht gaat. Vaak komen we er samen uit.
Als dit niet lukt, stuur dan een mail naar Sytze Bril: sbril@getwork.nl.
Voor klachten over huisvesting kan je ook bij hem terecht.
Vragen, complimenten of klachten huisvesting arbeidsmigranten?
Heeft u vragen, complimenten of klachten omtrent de huisvesting van arbeidsmigranten? Laat het ons weten!
Je kunt contact opnemen met Sytze Bril via: sbril@getwork.nl of via 088-4389600.
Wat zijn de kosten voor een uitzendkracht?
Op basis van het brutoloon bepalen wij het tarief. Daarin worden naast het brutoloon en de werkgeverslasten, alle overige loonkosten verwerkt. Feitelijk worden alleen gewerkte uren aan u in rekening gebracht. U heeft geen leeglooprisico als er tijdelijk minder of geen werk is en ook niet in geval van ziekte, “vrije dagen, vakantie- en feestdagen”.
Welke CAO hanteert Get Work?
Als NBBU-uitzendorganisatie werkt Get Work met de NBBU CAO. Dit is de meest flexibele cao voor uitzendkrachten. Zo hanteert de NBBU-CAO vanaf de eerste dag hetzelfde loon voor vaste medewerkers en uitzendkrachten, om ongelijkheid op de werkvloer tegen te gaan.
Wie betaalt een zieke uitzendkracht?
Een zieke uitzendkracht heeft recht op een ziektewetuitkering of doorbetaling van het loon. Dit is afhankelijk van de fase waarin de uitzendkracht zit. Werkt iemand langer voor een uitzendbureau, dan komt hij in een andere fase terecht en bouwt hij of zij meer rechten op. Huur je een uitzendkracht in via uitzendbureau Get Work, dan zijn wij wettelijk gezien de werkgever. Als opdrachtgever betaalt u de eerste 10 werkdagen dat de uitzendkracht niet kan werken ten gevolge van ziekte de niet gewerkte contracturen. Er zijn in sommige situaties afwijkende afspraken over gemaakt.
De NBBU is de brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. De NBBU helpt ons om een goed werkgever te zijn voor flexwerkers en een aantrekkelijke, gecertificeerde aanbieder voor opdrachtgevers. Meer informatie vind je op www.nbbu.nl.